Inđija: Ubedljiva pobeda Ješića

Najubedljiviju pojedinačnu pobedu na lokalnim izborima u celoj Srbiji ostvarila Demokratska stranka u Inđiji, sa aktuelnim predsednikom opštine Goranom Ješićem na čelu.

Izvor: B92

Utorak, 13.05.2008.

16:39

Default images

Građani očekuju da će u grad i dalje pristizati mnogo investicija. Lokalna vlast tvrdi da će tek pokazati šta može. Osvojivši čak 45,5 odsto glasova, Goranu Ješiću i Demokratskoj stranci u Inđiji nedostaje samo 1 mandat do apsolutne skupštinske većine.

Međutim, dogovor o saradnji već je ostvaren s dosadašnjim partnerima u vlasti, Socijalističkom partijom Srbije, dok se razgovori s DSS-om tek očekuju.

Goran Ješić kaže da je u Inđiji na predsedničkim izborima Tomislav Nikolić dobio većinsku podršku birača, ali da se sada sve preokrenulo.

On veruje da je veliku podršku građana DS sada dobio zahvaljujući mukotrpnom radu lokalne samouprave i vidljivim rezultatima.

"Pred nama su jako veliki projekti i jako veliki izazovi, od toga da moramo završiti priču oko IT parka, da se rade velike komunalne i kapitalne investicije, kao što je obilaznica oko Inđije, i pored toga smo domaćini Univerzijade sledeće godine. Predstoji nam jako jako puno posla, od završetka sportske dvorane i sportskih objekata pa do čitavog uređenja grada", najavljuje Ješić.

Evropski grad budućnosti - to je laskava titula koju je Inđiji dao britanski "Fajnenšal tajms" zbog pogodnosti koje ova opština daje investitorima.

Goran Ješić tvrdi da će i ove godine Inđija biti grad budućnosti, a građani od lokalne vlasti očekuju mnogo

U opštini Inđija sada se gradi 14 fabrika, kaže Ješić i dodaje da će se taj grad uskoro suočiti sa nedostatkom kvalifikovane radne snage.

Zbog toga je za sledeću godinu predviđeno otvaranje univerziteta u Inđiji, a planirana je i prekvalifikacija radnika. Ješić očekuje da će ove godine nezaposlenost u opštini Inđija biti smanjena sa 14 na devet odsto.

Goran Ješić tvrdi da bi lokalna vlast bila funkcionalnija ukoliko bi bio izmenjen izborni zakon. Sadašnji zakon seoske mesne zajednice stavlja u neravnopravan položaj, tvrdi Ješić.

"U Vojvodini su mala mesta, sela, 2-3-4000 stanovnika i nemaju svog predstavnika u lokalnom parlamentu. I pre svega taj zakon direktno podstiče korupciju. Ja očekujem da nova demokratska većina pod hitno napravi jedan demokratski zakon o izborima na lokalnom nivou i da se nastavi postupak restitucije imovine lokalnim i pokrajinskim nivoima vlasti", kaže Ješić.

Goran Ješić veruje da će biti velikih kriza na lokalnom nivou širom Srbije, jer su vlasnici mandata političke partije, a ne pojedinci.

Ipak, on veruje da će formiranje proevropske vlade Inđiji doneti boljitak zbog novih najavljenih investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: