Đilas: Bolji život za Rome

Dragan Đilas rekao je da bi u budućnosti trebalo pripadnicima romske nacionalnosti omogućiti bolje uslove za život i dati šansu za zaposlenje.

Izvor: B92

Utorak, 29.04.2008.

16:23

Default images

Kandidat DS-a za gradonačelnika Beograda je prilikom obilska preduzeća "Eko-progres" dodao da bi trebalo pokazati šta mi kao društvo činimo da oni budu njegovi ravnopravni članovi i naći mehanizme kako bi im se pomoglo, ocenivši da je firma koju je obišao i projekti koje finansira grad Beograd jedan od načina da se Romima omogući zaposlenje.

Preduzeće "Eko-progres" druga je faza projekta osnivanja reciklažnog centra koje sprovodi udruženje "Humanost", a koji je finansiran iz gradskog budžeta kao jedan od projekata podsticanja zapošljavanja, očuvanja životne sredine i smanjenja nezaposlenosti kod romske populacije.

Projektom je predviđeno zapošljavanje 200 Roma na prikupljanju sekundarnih sirovina, na otkupu, prevozu i baliranju sekundarnih sirovina, a prema rečima organizatora projekta do sada je prikupljeno 152 tone kartona i papira.

Zaposleni u tom preduzeću, rekli su tokom posete Đilasa da je otkupna cena kartona mala i da tako zarađuju nedovoljno sredstava za život, kao i da bi trebalo da imaju bolja prevozna sredstva za materijal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: