LDP protiv energetskog sporazuma

Za Srbiju bi najbolje bilo da se poništi energetski sporazum s Rusijom jer on našoj zemlji ne donosi nikakvu korist, izjavio je lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 24.04.2008.

09:40

Default images

"Boris Tadić i njegovi ministri trebalo bi da ponište energetski sporazum sa Rusijom jer to nije sporazum - to je pljačka, zato što Rusi kupuju na način na koji nigde u svetu ne mogu da kupuju", smatra predsednik Liberalno-demokratske partije.

"Po tom sporazumu oni imaju sva prava a nikakve obaveze, a mi imamo mnogo obaveza i nikakva prava. Da li je to cena za Kosovo? Ako jeste, onda je to prokleta cena koju mi nećemo da plaćamo", poručio je lider LDP.

On je naglasio da LDP "ne želi od Srbije da napravi drugo Kosovo, već da živimo u normalnoj državi".

Jovanović za "poštenu politiku"

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je sinoć da Srbiji treba poštena politika.

"Treba da nam se desi poštena politika. Nije poštena politika to što govore političari. Poštena je ona politika koja je istinita i odgovorna", poručio je Jovanović na predizbornom mitingu u Smederevu.

On je okupljenima rekao da pogledaju bilborde i plakate političkih rivala LDP-a.

"Pogledajte bilborde i plakate: Ne dam Srbiju, Podrži Srbiju, Ustani Srbijo, Za evropsku Srbiju. Pojavila se na bilbordima i jedna bezimena glava. Piše: podrži Srbiju. Nije njemu ime Podrži Srbiju, njemu je ime Vojislav Koštunica. Pod njim smo stigli do 2008. godine u kojoj treba da podržimo Srbiju, umesto da ona podrži nas", rekao je Jovanović.

On je kazao da umesto bilborda "Kosovo je Srbija" u Smederevu treba da stoji plakat "Smederevo je Srbija".

"Pa Požarevac, pa Kragujevac, pa Jagodina, pa Beograd, pa Novi Sad, pa Niš. Kada sve to bude Srbija, onda će Kosovo biti bliže Srbiji nego ikad", zaključio je Jovanović.

On je ocenio da je Srbija strašno podeljena.

"I Smederevo je podeljeno. Podelili su nas po verama, nacijama, strankama, unutar Srbije su nas podelili na istok, zapad, sever, jug. Mi smo društvo kao automobil. Jedni bi da stanu na gas, drugi na kočnicu, jedni bi levo, drugi desno i nikud ne možemo tako stići", kazao je lider LDP-a.

On je ocenio da je prirodno da ljudi drugačije razmišljaju, ali da nije normalno da ne mogu da se dogovore oko cilja.

"Taj cilj je moderna, savremena Srbija", rekao je Jovanović na predizbornom mitingu pred oko 600 okupljenih građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: