Pucnjava u Kosovskoj Mitrovici

U severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć je došlo do pucnjave, kada su Albanci otvorili vatru na Srbe.

Izvor: B92

Utorak, 01.04.2008.

08:56

Default images

Portparol KPS-a Besim Hoti rekao je da je nakon icidenta Kfor uspeo da razdvoji okupljene Albance i Srbe, kako ne bi došlo do eskalacije sukoba. Nakon incidenta u nedelju, kada je grupa albanskih mladića kamenovala Srbe prolaznike u naselju Brdo u Kosovskoj Mitrovici, juče je na meti napadača bila patrola Kosovske policijske službe. Na KPS je pucano iz pištolja i automatskog oružja.

Povređenih nema, a na mestu napada pronađeno je petnaestak čaura, potvrdio je za B92 regionalni portparol KPS-a Besim Hoti.

Komandir severne stanice policije kapetan Milija Milošević izjavio je da je na njega i dvojicu kolega pucano iz pištolja i automatskog oružja i da su napadači pobegli tek kada je patrola KPS-a uzvratila pucanjem iz pištolja.

Milošević navodi da se na meti napadača našla i patrola policije UNMIK-a, na koju je nasrnula veća grupa okupljenih Albanaca.

Pripadnici Kfora su nakon incidenta zauzeli tzv. žutu liniju razdvajanja između albanske i srpske zajednice.

Noć je protekla mirno, dok Srbi iz naselja Brdo najavljuju da će od nadležnih u Kforu zatražiti da njihovi vojnici ostanu na liniji razdvajanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: