Održan skup "Pravo lice Srbije"

Održan protest Pokreta "Evropa nema alternativu" sa kojeg je poručeno da je Srbija nasmejana zemlja spremna za dijalog.

Izvor: B92

Subota, 01.03.2008.

11:05

Default images

Na skupu ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu od Vlade je zatraženo donošenje svih potebnih mera koje vode pridruživanju Srbije Evropskoj uniji, počev od potpisivanja političkog sporazuma kao prvog koraka ka sklapanju sporazuma o pridruživanju.

Direktor Beogradskog centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević upozorio je da mlade više niko ne sme da gura u besmislene i unpred izgubljene ratove. On je pozvao mlade da uče, da se obrazuju i da se odlučno bore za svoju budućnost.

"Na redu je ideja da se sprečite i u tome. Da se sperčite da vidite inostranstvo da učestvujete u radu onih institucija koje vam mogu doneti potrebno znanje i za vas i za vašu zemlju", rekao je Dimitrijević.

Glumica Mirjana Karanović podsetila je da je na početku uvek mali broj onih koji znaju i osećaju da treba budu za nešto drugo, i.da je tako je bilo i početkom devedesetih.

Ipak, prema njenim rečima, posle deset godina i svega što smo prošli većina je govorila tako je trebalo od početka.

Glumica Mira Karanović smatra da je moguće biti u manjini, a biti u pravu.

"Moguće je biti proglašen izdajnikom , a u stvari biti patriota. Moguće je voleti ovu zemlju i želeti da odeš u Evropu. Moguće je. I ja mislim da mi i svi koji razmišljaju kao mi u stvari mnogo više vole ovu zemlju od onih koji je sada vuku u nekom drugom pravcu. Živela Srbija", rekla je Karanovićeva.

Među okupljenim građanima pojavili su se i predstavnici organizacije Srpski nacionalisti koji su delili svoj letak pod naslovom "Kosmet nema alternativu".

Ova akcija prošla je bez incidenata, a njihov predstavnik nije želeo da za B92 odgovori da li je dolazak trebalo da bude provokacija za eventualni incident sa neistomišljenicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: