Ozbiljne pretnje tužiocu Vukčeviću

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević dobio je preteće pismo s porukom da će dobiti "metak u čelo".

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2008.

08:15

Default images

Potpisnici pisma sebe nazivaju grupa Srba iz Evastona, a pismo je poslato iz Čikaga. U poruci je navedeno da je tužilac Vukčević "izdajica srpskog naroda" i da mu sledi najteža kazna. "Zar su vam stvarno toliko isprani mozgovi da ne znate da Ratko Mladić nije počinio nikakav genocid u Srebrenici, nego da je samo likvidirao nekoliko stotina Orićevih saboraca", navedeno je u pismu.

Na poruku je zalepljena novinska fotografija Vukčevića s nacrtanim kukastim krstom na čelu i uvredljivim porukama o njegovoj porodici.

Pismo je napisano na tri strane, a na poslednju je zalepljen novinski članak koji su kažu potpisali autori ovog pisma.

Pismo su, navodno, napisali revoltirani tužiočevim izjavama o lociranju Mladića.

Ovo je 6. pretnja tužiocu Vukčeviću, a u jednoj od poslednjih, dobijenoj pre nekoliko meseci mu je poručeno: "Stavi ličnu kartu u usta da te lakše identifikuju".

Tužioci i zaposleni u tužilaštvu za ratne zločine do sada su doživeli 17 pretnji i fizičkih napada.

O najnovijem pretećem pismu odmah je obaveštena policija, a u vrhu policije je rečeno da će preduzeti i preduzimaju sve kako bi pronašli one koji su pretnje poslali i da će utvrditi zašto su to učinili.

Tužilaštvo za ratne zločine kontaktiraće i sa ambasadom SAD kao i sa predstavnicima FBI-a s obzirom na to da je pismo poslato iz Čikaga.

Podsetimo, i sudija Nata Mesarević je u maju, pred izricanje presude Miloradu Ulemeku i ostalim optuženima za ubistvo premijera, takođe, dobila preteće pismo iz Čikaga, prepuno vulgarnosti s pretnjama smrću.

Do danas nisu pronađeni autori tog pisma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: