Hrvatska: Rupel prenaglio

Hrvatski premijer zamerio je Dimitriju Rupelu poređenje Hrvatske sa Srbijom.

Izvor: B92

Subota, 22.12.2007.

13:25

Default images

Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je da je slovenački ministar Dimitrij Rupel prenaglio u svojim izjavama, jer je nedavno izjavio da Hrvatsku i Srbiju treba jednako tretirati u njihovim pregovorima sa EU, prenose slovenački mediji. Sanader je kazao i da ta izjava više govori o samom slovenačkom ministru, koji bi morao da bude uzdržaniji, a ne da poredi dve države.

"Kao ministar države, koja će uskoro predsedavati EU, morao bi da koristi rečnik kakav koristimo ja i premijer Janez Janša", rekao je Sanader, uz konstataciju da svaki ministar mora da se ponaša u okviru evropskih standarda.

Na Rupelovu izjavu se već odazvalo i hrvatsko ministarstvo za spoljne poslove i evropske integracije, koje ih je ocenilo kao neosnovane i netačne, naglasivši da su ih Rupelove izjave iznenadile, utoliko pre što ih je izrekao visoki predstavnik drđave, koja će predsedavati EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: