Aktivne mere za zapošljavanje

Iz budžeta Srbije biće izdvojeno tri milijarde dinara za mere zapošljavanja, saopštila Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.11.2007.

13:57

Default images

Od tog iznosa, 1,9 milijardi biće izdvojeno za razvoj preduzetništva. "U 2008. godini u planu je otvaranje 17.000 novih radnih mesta, od kojih 5.000 preko samozapošljavnja, a 12.000 preko subvencija koje koriste poslodavci", izjavila je zamenica direktora NSZ Vesna Raca Radisavljević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vesna Raca Radisavljević je podsetila da je u 2007. godini za aktivne mere zapošljavanja izdvojeno 2,3 milijarde dinara, od čega oko 1,2 milijarde za razvoj preduzetništva i programe zapošljavanja.

Ona je navela i da je na evidenciji NSZ u septembru bilo 808.000 nezaposlenih, od kojih 37 odsto ima niske kvalifikacije i naglasila da je potrebno raditi na obuci i obrazovanju tih lica.

Na današnjoj konferenciji za štampu najavljeno je učesće Nacionalne službe za zapošljavanje na sajmu preduzetništva "Biznis baza", koji će biti održan od 28. novembra do 1. decembra na Beogradskom sajmu, čija je svrha podsticaj razvoja malih i srednjih preduzeća svih privrednih delatnosti, kao i razvoj opšte preduzetničke kulture u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: