Četvrtak, 22.11.2007.

15:03

Nagrade za toleranciju

Doris Pak i Vojin Dimitrijević dobitnici nagrade za toleranciju.

Izvor: Tanjug

Default images

Poslanica Evropskog parlamenta i šefica delegacije tog parlamenta za odnose s državama jugoistočne Evrope Doris Pak i direktor beogradskog Centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević dobitnici su nagrade za toleranciju koju dodeljuje novosadski Dunavski biro. Među laureatima je i Pokrajinski sekretarijat za upravu, propise i nacionalne manjine.

Dobitnicima će nagrade biti uručene sutra u Bačkoj Topoli, tokom jednodnevnog međunarodnog skupa "Tolerancija i mladi", koji Dunavski biro organizuje povodom Međunarodnog dana tolerancije.

Na konferenciji će, pored dvoje dobitnika, učestvovati potpredsednica parlamenta pokrajine Gornja Austrija Gerda Vejksler, ministar u Vladi Mađarske Peter Kiš, više poslanika u županijama susednih zemalja, direktor Dunavskog biroa u Ulmu Peter Langer, pokrajinski i opštinski funkcioneri, pokrajinski ombudsman i delegacije mladih.

Skupština Vojvodine je 24. septembra 2003. donela odluku o prihvatanju Sporazuma o osnivanju Dunavskog biroa sa sedištem u Novom Sadu. Suosnivači Dunavskog biroa su Skupština Novog Sada i Privredna komora Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

20 h

Podeli: