UNS kritikuje imenovanje Glavonjića

Udruženje novinara Srbije pridružilo se protestu novinarskih udruženja zbog imenovanja Dobrivoja Glavonjića za člana RIK-a.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2006.

15:36

Default images

UNS je saopštio da protestuje jer je Glavonjić "čoveka koji je u vreme drakonskog kažnjavanja nerežimskih medija bio na čelu Suda za prekršaje u Beogradu".

UNS podseća da je samo u oktobru 1998. Glavonjić kaznio "Dnevni telegraf" sa 300.000 dinara, a odgovornog urednika Dragana Novakovića sa 150.000 dinara.

To udruženje smatra da su za osudu postupci vlasti u kojima "kvalitativnu selekciju za izbore na javne funkcije zamenjuju političke nagodbe i postavljanje po političkom ključu".

UNS skreće pažnju nadležnima da je Zakon o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (Zakon o lustraciji) stupio na snagu pre tri godine i
da važi do 2013, kao i da komisija koja bi trebalo da sprovodi Zakon prema osobama koja su kandidati za visoke državne funkcije, još nije formirana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: