Uhapšen zvaničnik Hamasa

Izraelske vlasti uhapsile su danas na Zapadnoj obali zvaničnika Hamasa, palestinskog vicepremijera Nasera al Šaera.

Izvor: B92

Subota, 19.08.2006.

11:47

Default images

Kako je za Frans pres izjavila Al Šaerova supruga, zvaničnik je uhapšen u svojoj kući. Portparol izraelske vojske je potvrdio informaciju o hapšenju, uz objašnjenje da je ono sprovedeno u okviru borbe protiv Hamasa, koji odbija da prizna postojanje jevrejske države i prekine nasilje.

Portparol palestinske vlade Hazi Hamad osudio je hapšnje i rekao da je to nastavak kriminalnog ponašanja okupacione vlade.

Izrael od juna u pritvoru drži više od 20 zvaničnika Hamasa. Oni su uhapšeni u okviru ofanizve koja je usledila posle otmice dva izraelska vojnika u pojasu Gaze.

Ubijen izraelski vojnik

Jedan izraelski vojnik ubijen je danas u palestinskom napadu nedaleko od Nablusa, na Zapadnoj obali, saznaje se od vojnih i medicinskih izvora. Palestinski napadači pucali su na izraelskog vojnika iz vozila u pokretu, a još niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Izrael sprečio isporuku oružja Hezbolahu

Izraelska vojska jutros je u istočnom Libanu izvela akciju čiji je cilj bio sprečavanje isporuke oružja Hezbolahu. "Specijalne snage izraelske vojske izvele su akciju kako bi osujetile terorističke akcije protiv Izraela", navodi se u saopštenju i dodaje da je glavni cilj akcije bio sprečavanje ubacivanja oružja iz Sirije i Irana.

Policajci traže plate

Na stotine palestinskih policajaca danas je upalo u banke i demonstriralo paleći gume zahtevajući plate neisplaćene mesecima. Oko 80 pripadnika bezbednosnih službi, mnogi naoružani puškama, zauzeli su Arapsku banku u Gazi, zahtevajući razgovor s direktorom.

Od formiranja palestinske vlade na čelu s Hamasom oko 165.000 državnih sluzbenika ne prima prlate zbog međunarodnih sankcija koje su uveli Izrael, SAD i još neke zapadne zemlje. Te zemlje traže od Hamasa da prizna Izrael i prekine nasilje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: