"OEBS u vezi s RTL-om"

Neke medijske kuće optužile Misiju OEBS-a da lobira u korist RTL-a.

Izvor: B92

Subota, 29.07.2006.

13:15

Default images

Neke radio i televizijske stanica u Srbiji koje su dobile dozvole na konkursu za emitovanje programa na nacionalnom nivou optužile Misiju OEBS-a u Beogradu da pokušava da izdejstvuje da TV RTL dobije dozvolu mimo konkursa i zakona.

U zajedničkom saopštenju, poslatom iz Radio Indeksa, ocenjeno je da je RTL na različite načine želeo da iznudi dozvolu za emitovanje programa, od pokušaja kupovine III kanala državne televizije, preko lobiranja u različitim ministarstvima Vlade Srbije, pa sve do diplomatskih pritisaka na institucije države.

Televizije Pink, Avala, Košava i Hepi i radio stanice S, Fokus i Indeks saopštavaju da su svesni da su frekvencije ograničen prirodni resurs i da su ih legalno dobili na javnom konkursu da bi njima racionalno raspolagali u interesu građana Srbije i navode spremnost da na svaki mogući način legalno brane i odbrane konkursno pravo na emitovanje programa na nacionalnom nivou i poslovanje u skladu s pravilima, pravima i obavezama.

Republička radiodifuzna agencija juče je takođe oštro kritikovala Misiju OEBS u Beogradu zbog naručene analize koju je, kako se navodi, mimo znanja i saglasnosti Saveta RRA sproveo poljski stručnjak Karol Jakubovič. On je u analizi naveo da je proces izdavanja dozvola za emitovanje radio i TV programa u Srbiji, koji je sproveo Savet RRA, obeležen suštinskim nedostacima i namernim nepoštovanjem zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: