Vicepremijerka: Radikali, pa Ustav

Vicepremijerka Srbije Ivana Dulić-Marković kaže da je za G17 plus od novog Ustava važniji konsenzus o borbi protiv radikala.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2006.

07:46

Default images

Predviđajući parlamentarne izbore za mart sledeće godine, ona je za Blic rekla da većinu posle izbora ne mogu imati ni Demokratska stranka, ni Demokratska stranka Srbije, ni G17 plus, ni Liberalno-demokratska partija, ali možda mogu radikali. "Zato svi zajedno moramo da sprečimo to najveće zlo", rekla je ona.

Povodom najavljenih razgovora G17 plus-DS, ona je rekla da su joj se dopale tri teme koje je predložio DS za pregovore, a to su međusobno nenapadanje, zajednički rad na povećanju izlaznosti na izbore i borba protiv radikalizacije Srbije. "O tome možemo veoma brzo da se dogovorimo i potom krenemo na ozbiljnije teme, kao što su koraci koje Srbija mora da napravi da bi nastavila pregovore sa Evropskom unijom i izrada Ustava. Međutim, ti razgovori neće vredeti ako se u njih ne uključi DSS. Mnogo toga zavisi od dogovora DS-a i DSS-a, ali G17 plus je pčelica koja će vredno raditi na tome", dodala je ona.

Prvog dana po preuzimanju dužnosti, donedavna ministarka poljoprivrede je ocenila i da je veliki napredak to što je u Srbiji pripadnik nacionalne manjine izabran za potpredsednika Vlade. Povodom zahteva G17 plus za zabranu radikala zbog govora mržnje, ona je ocenila da je to pravno moguće i da ima dovoljno argumenata i potpisa građana, ali da je teško ostvarivo u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: