Krivična prijava protiv B. Karića

Srpska vlada saopštila da je MUP podneo krivičnu prijavu protiv Bogoljuba Karića, lidera Pokreta snaga Srbije.

Izvor: B92

Subota, 18.02.2006.

16:19

Default images

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije podnelo je danas krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu protiv Bogoljuba Karića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja i da je u saizvršilaštvu sa Vidomirom Parežaninom, Pantom Uroševićem, Mišom Kuzmanovićem i Smiljom Mladenović oštetio državu za više od 20 miliona dolara.

Policija je danas privela i predala istražnom sudiji Pantu Uroševića, Mišu Kuzmanovića i Smilju Mladenović, dok je Vidomiru Parežaninu već ranije određen pritvor odlukom istražnog sudije.

Karićev advokat Slobodan Šoškić je izjavio da nije upoznat sa podnošenjem krivične prijave protiv njegovog klijenta.

Dragomir najavio dolazak brata Bogoljuba u zemlju

Potpredsednik Pokreta snaga Srbije Dragomir Karić najavio je skori povratak svog brata i lidera PSS Bogoljuba Karića u Srbiju. On je rekao da se Bogoljub "odlično i dobro" oseća i da će "uskoro" doći u Srbiju, ali u izjavi agenciji Beta nije želeo da precizira vreme njegovog povratka.

"Bogoljub Karić se ne plaši suda. Mi verujemo u naše sudstvo, ali mi ne shvatamo i ne razumemo jednu ovakvu hajku i propagandu, jedno totalno bezakonje, uništavanje jedne najveće evropske kompanije", kazao je Dragomir Karić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: