Uklonjen "džinovski kondom"

Gradske vlasti su uklonile prezervativ sa kojim je omladina Jazasa prekrila obelisk kod Brankovog mosta.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2005.

08:42

Default images

Simbol sigurnog seksa, kondom, imao je poslednja dva dana spomenik u Beogradu. Međutim, na veliku žalost boraca protiv side koji su spomenik postavili, gradske vlasti uklonile su džinovski prezervativ, koji je bio navučen na obelisk posvećen Prvom samitu nesvrstanih 1961.

Komunalna inspekcija, postupajući po zakonu koji štiti spomenike od rušenja, ali i od navlačenja prezervativa na njih, uklonila je spomenik. Inspektori, koji nisu imali pravo da daju izjave nezvanično su nam rekli da su i oni za siguran seks, pa su posavetovali aktiviste Jazasa da podnesu zahtev Zavodu za spomenike da im odobri da na nekom drugom mestu, po propisima, ostvare svoju ideju.  

"Naša ideja nije bila da bilo čime naružimo spomenik, niti da uvredimo nesvrstane u čiju čast je spomenik podignut. Ideja je samo bila da nađu spomenik koji ima dobru fizionomiju i koji će biti vidljiv svima u gradu", Dragana Stojanović, PR omladine Jazasa.

I dok je beogradski spomenik sigurnom seksu brzo završio svoj život, u Buenos Airesu, glavnom gradu Argentine, osvanuo je kondom tri puta veći od beogradskog. Ali, tamo su upravo gradske vlasti bile te koje su inicirale postavljenje tog veoma modernog spomenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: