Nastavak optužbi oko Jata

Sukob oko Jata, pokrenut izjavom Velimira Ilića, nastavljen je optužbama predsednika UO Jata Miloša Aligrudića.

Izvor: B92

Nedelja, 17.07.2005.

18:04

Default images

Aligrudić je optužbe uputio ne na račun Velimira Ilića, već njegovog pomoćnika za vazdušni saobraćaj Milana Mokovića. Na najavu ministra Ilića da će zatražiti smenu Upravnog odbora Jata, zbog nepoštovanja odluka vlade o izdvajanju Tehnike iz tog javnog preduzeća, Aligrudić je najavio da će tražiti smenu pomoćnika ministra za kapitalne investicije.

Predsednik UO Jata kaže da ima dokumentaciju koja svedoči o postojanju sukoba interesa Milana Mokovića, koji je nekoliko meseci bio i pomoćnik ministra i zaposlen u Jatu: "Mislim da Velimir Ilić to nije izgovorio namerno već da je izgovorio u zabludi pod dejstvom Mokovića svog pomoćnika za vazdušni saobraćaj. Mi smo prikupili odgovarajuću dokumetnaciju i mi mislimo da se ovo dogodilo zato što je Moković saznao da se ta dokumetnacija prikuplja i da je to očajnički potez", kaže Aligrudić.

Velimir Ilić je, prema Aligrudiću u zabludi, izjavio sledeće: "Ja ću izaći pred koalicione partnere i tražiti smenu UO jer ne mogu da podnesem ono št rade, ne mogu da čekam Aligrudića koji mrcvari tehniku. Aligrduić se iživljava".

Milan Moković odbija tumačenje Aligrudića: "Gospodin Velimir Ilić dobro poznaje šta se u Jatu dešava i njega ne može da niko zavede. On je dobro informisan što od mene što od drugih ljudi iz jata i savrešno dobro poznaje kako radi UO".

Podsetimo da su kao i ministar Velimir Ilić i sindikat inženjera i aviomehaničara Jata upozorili su da odluke vlade o odvajanju Jatove tehnike nisu sprovedene do kraja.

Aligrudić tvrdi da je proces restrukturiranja ispoštovan u potpunosti i da je sve završeno. Izveštaj o tome se, po njegovim rečima, nalazi kod ministra Ilića, ali da mu to pridaje Moković i da, odatle, treba njega pitati o čemu se radi.

Aligrudić tvrdi da je Moković stajao iza nelegalnih štrajkova tehnike. Podsetimo da je Vlada pre četiri meseca najavila restrukturiranje JAT-a i odvajanje tehnike iz nacionalne avio kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: