Crna Gora: O poverenju Vladi

Skupština Crne Gore raspravljala je danas o poverenju Vladi Mila Đukanovića.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 16.05.2005.

13:34

Default images

Crnogorski premijer Milo Đukanović odbacio je u Skupštini Crne Gore sve optužbe koje su na njegov račun izneli članovi opozicije, da je odgovoran za "tragičnu ekonomsko-socijalnu situaciju" i da njegova Vlada vodi antievropsku politiku.

Odgovarajući na optužbe, Đukanović je rekao da je ekonomsko-socijalna situacija teška, ali da je Vlada "u potpunosti posvećena rešavanju tih problema" i da se "ni u kom slučaju ne može govoriti o tragičnom socijalnom položaju gradjana".

U raspravi o poverenju njegovoj Vladi, Đukanović je kao netačne odbacio i tvrdnje opozicionih partija da se zalaže za nezavisnost kako bi imao imunitet u istrazi za međunarodni šverc cigareta. Premijer Crne Gore rekao je da je to netačno, rekavši da se "nikada ne bi pozvao na imunitet" i da "apsolutno veruje da je u slučaju tranzita cigareta kroz Crnu Goru ispravno radio i on i cela tadašnja vlada".

On je za "blokadu procesa evropskih integracija Crne Gore" optužio držvnu zajednic, odbacivši tako optužbu da vodi antievropsku politiku. Đukanović je rekao da je upravo njegova Vlada Crnoj Gori donela pozitivnu Studiju izvodljivosti, "bez obzira što se ne slaže sa pojedinim ocenama" u tom dokumentu, a opoziciji je uzvratio optužbama da se upravo ona ponaša "antievropski i anticrnogorski".

Prema njegovoj oceni, ključni problem opozicije, kada Đukanovića optužuje što se zalaže za nezavisnost Crne Gore, jeste to što je sama opozicija "opstrukcija Crnoj Gori". Predstavnici opozicije ocenili su u raspravi i da je "Crna Gora zemlja kriminala i korupcije", da u njoj nema vladavine prava, jer Đukanović direktno utiče na sudstvo, a za većinu ministara rekli su da su "samo marionete i izvršioci prljavih poslova". Inače, današnjoj sednici, pored Đukanovića, prisustvovao je i ceo kabinet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: