"Zvanično saopštenje je cela istina"

Izvor: B92

Nedelja, 30.05.2004.

17:06

Default images

Javnost još uvek nije upoznata šta se sve događalo u vezi sa predajem Ulemeka policiji.

Iako je od predaje prvooptuženog za ubistvo premijera Srbije Milorada Ulemeka prošlo mesec dana, niko od nadležnih nije našao za shodno da se obrati javnosti i objasni kako je došlo do predaje, koji su motivi Ulemeka da se preda i gde se skrivao 14 meseci. Ministar policije se povodom predaje obratio javnosti još 3. maja i to šturim saopštenjem u kojem je navedeno da policija sa Legijom nije pregovarala.

Na pitanje kada misli da gradjanima objasni šta se sve dogodilo oko hapšenja Milorada Ulemeka, ministar policije, Dragan Jočić, je odgovorio: “Jednostavno, ono što je bilo zvanično saopštenje, to je i jedina i cela istina: došao je i predao se i mi smo ga po svim pravilima procedure prosledili u istražni zatvor”.

Na pitanje koga je Legija pozvao, ko je došao i kako se sve to dogodilo, Jočić je na proslavi dana policije u Makišu, kazao: “Ja bih mogao da na to vaše pitanje kažem da je to zbir pitanja koju pokrivaju suštinu. Potpuno je beznačajno gde je bio, s kim je pričao, potpuno je beznačajno sve ono što prethodi onom što će biti, a to je njegova zvanična uloga čoveka koji može doprineti rasvetljavanju istine o ubistvu premijera. Hajdemo da sačekamo taj deseti jun, da vidimo šta će i taj prvooptuženi za ubistvo reći”

Povodom saopštenja DSS-a, koje je pročitao Dejan Mihajlov, a u kojem su optuženi  političari iz bivše vlasti za saučesništvo u ubistvu Zorana Đinđića, na pitanje da li i policija raspolaže informacijma i saznanjima na koja se pozivaju predstavnici njegove stranke, Jočić je kazao: “Cela priča oko ubistva Zorana Đinđića jeste na drugoj adresi. To je u Specijalnom sudu i kod tužioca. Prema tome, to je mesto gde sve treba da se ispriča, ako nešto još ima da se ispriča, ako do sada nije sve rečeno. Ovo drugo, moram da kažem da je u deficitu nekog političkog dešavanja izazvalo dosta polemika. Tužilac, sud – na njima je da rade i bez njih se ne može ništa preduzeti”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: