Četvrtak, 26.01.2012.

10:23

Novi Sad: Zapaljena još četiri auta

Novi incident u Novom Sadu, nakon utakmice Hrvatska-Mađarska. Zapaljena tri automobila hrvatskih registarskih oznaka, dok je četvrti iz Beograda

Izvor: B92, Blic

Default images

Požari su podmetnuti na dve lokacije u Novom Sadu.

Navodi se da su automobili bili parkirani na obezbeđenim i ograđenim hotelskim parkinzima, koji su pod video nadzorom. Za sada se ne zna da li je reč o nastavku nereda navijača od utorka ili o drugim počiniocima koji nemaju nikakve veze s rukometnim prvenstvom koje se održava u Srbiji i navijačkim grupama.

U noći između srede i četvrtka, oko pola pet ujutro, oštećena su četiri automobila parkirana na zaštićenom parkiralištu hotela "Vigor" u Novom Sadu. Kako saznaje "Novi list", napadači su preskočili zaštitnu ograde od žice, visoku nekoliko metara, polili automobile benzinom i zapalili ih, što je snimila i kamera hotela.

Jedan od automobila, "reno laguna", je riječkih registracija i pripada poznatom riječkom rukometnom funkcioneru Vladi Lipoviću. Drugi automobil je ogulinskih registracija, a vlasnik je bivši rukometaš Miro Kojčin.

Podsetimo, huligani su napali hrvatske navijače i u utorak uveče, nakon rukometne utakmice Hrvatska-Francuska, u novosadskom naselju Veternik. U napadu, za koji navijači kažu da je izgledao vrlo organizovano, učestvovalo je između 30-50 huligana koji su preprečili put automobilima sa navijačima iz Hrvatske i porazbijali im šoferšajbne. U tom napadu bilo je i povređenih, a korišćena je i sekira. Prema najnovijim informacijama, policija je uhapsila 13 osoba, među njima i organizatore, među kojima ima i vođa navijača Crvene zvezde, ali i pripadnika "Obraza".

Zbog svih ovih incidenata, Rukometni savez Hrvatske poručio je svojim navijačima da ne putuju u Srbiju na završnicu Evropskog prvenstva. Sutra uveče u Beogradskoj areni u polufinalu igraju Srbija - Hrvatska. Hrvatska državna televizija navela je i da su pojedine turističke agencije otkazale aranžmane za dolazak u Beograd, što je potvrdio i predsednik tamošnjeg Saveza Sandi Šola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

409 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: