Četvrtak, 14.11.2013.

09:46

Bivši vođa OVK optužen za silovanja

Bivši vrhovni komandant OVK, a sada ambasador Kosova u Albaniji Sulejman Seljimi, optužen je za silovanje dve Albanke tokom rata na Kosovu.

Izvor: Beta

Default images

Euleksov tužilac Mauricio Saljustro podigao je juče optužnicu protiv četiri osobe za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Iako Euleks u saopštenju nije izneo pojedinosti, "Koha ditore" danas piše da su to Nedžat Čubrelji, Ismet Hadžiju i Šefki Hiseni koji su uhapsili dve žene, tukli ih i mučili, dok je Seljimi optužen da ih je silovao.

Advokat Seljimija, Tom Gaši je izjavio za "Koha ditore" da nije obavešten o podizanju nove optužnice protiv njegovog klijenta.

Suljejman Seljimi je ranije optužen u okviru "Dreničke grupe" optuženih za krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom i za ubistvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: