"Škole u NS ubrzo s video nadzorom"

Vladimir Jelić izjavio je danas da će gradska Uprava za obrazovanje obezbediti sredstva da u svakoj školi u Novom Sadu bude uvedena oprema za video nadzor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

14:30

Default images

Predsednik Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Novog Sada ističe da očekuje da će do kraja školske godine svaka škola u gradu biti "pokrivena" video nadzorom.

Jelić koji je i član Gradskog veća Novog Sada zadužen za obrazovanje rekao je novinarima, uoči početka sednice Koordinacionog tela, da će to telo u narednom periodu maksimalno intezivirati aktivnosti sa ciljem, kako je kazao, pobolšanja bezbednosti dece u novosadskim osnovnim i srednjim školama.

"Svakako će jedan od zaključaka biti da uputimo zahtev za promenu zakonske regulative koja trenutno definiše školska dvorišta kao javne površine u koje može da udje bilo ko pa i diler droge ili navijačke grupe spremne na fizički obračun. Tražićemo da škole imaju veće ingerencije na školskim dvorištima i da dobiju pravo da regulišu pravo ulaza i izlaza iz tih dvorišta", rekao je Jelić.

Prema njegovim rečima biće uvedena i obavezna edukacija svih učenika, ali i roditelja i nastavnika o vršnjačkom nasilju i njegovom sprečavanju, a biće upućen i zahtev Policijskoj upravi Novi Sad da rasporedjivanjem ljudi omogući da svaka škola dobije svog školskog policajca, ili da bar ti školski policajci budu rasporedjeni u najproblematičnijim školama.

Tokom sastanka Koordinacionog tela, na sugestiju Rukovodioca grupe za suzbijanje maloletničke delikvencije u Odeljenju kriminalstičke policije Policijske uprave Novi Sad, Nenada Erdeljana, kao jedan od prioriteta, uz uvodjenje opreme za video nadzor, definisana je i rasveta u dvorištima škola koju je neophodno uvesti u svako školsko dvorište.

Kako je rečeno na sastanku veliki broj škola nije dostavio izveštaje o stanju bezbednosti u periodu mart - jun, što je po rečima Jelića nedopustivo, pa je doneta odluka da se školama koje nisu dostavile izveštaje i onima čiji su izveštaji nepotpuni, uputi zahtev da te izveštaje dostave Koordinacionom telu u roku od deset dana.

Osim Jelića i Erdeljana, današnjoj sednici su prisustvovali i glavna koordinatorka za borbu protiv nasilja i zlostavljanja u Centru za prevenciju devijantnog ponašanja kod mladih, Biljana Krkić - Grujić, koordinatorka u tom Centru Jelena marić, član Gradskog veća Novog Sada za sport i omladinu, Predrag Svilar, direktor Centra za socijalni rad, Nenad Drašković, predsednik Aktiva direktora srednjih škola, Stanko Matić, predsednik Aktiva direktora osnovnih škola, Dušan Kosanović i predstavnik gradske uprave za obrazovanje, Lidija Tomaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: