Osuđena sva petorica iz grupe Dukađin

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2002.

09:28

Default images
Svih pet članova takozvane grupe "Dukađin" optuženih za otmice, zlostavljanje i ubistva četvorice kosovskih Albanaca juna 1999. godine, osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne, rekao je agenciji Beta portparol UNMIK-a Andrea Anđeli.

Prvooptuženi Idriz Baljaj osuđen je na 15 godina, Daut Haradinaj i Bekim Zekaj na po pet, a Ahmet Elšani i Ramuš Ahmetaj na po tri godine zatvora. Svi osuđeni su nekadašnji pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova iz zone "Dukađin" (Metohija na albanskom) i bivši članovi Kosovskog zaštitnog korpusa. Suđeno im je zbog otmice i mučenja koje je rezultiralo smrću četvorice pripadnika FARK-a, oružane formacije kosovskih Albanaca bliske lideru Demokratskog saveza Kosova Ibrahimu Rugovi. Krunski svedok optužbe bio je član porodice Murići, koji je uspeo da pobegne otmičarima. Suđenje grupi "Dukađin" smatra se najvećim procesom od dolaska međunarodnih snaga na Kosovo juna 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: