Optužnica za aferu "Agrobanka"

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Dušana Antonića i još 20 osoba zbog malverzacija u slučaju "Agrobanka", saznaje B92.

Izvor: B92

Petak, 01.02.2013.

16:49

Default images

Istraga protiv vlasnika "Habitfarma" Radoslava Sekulića trenutno je prekinuta.

"Istraga protiv Sekulića je prekinuta, jer su se veštaci izjasnili da zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja privremeno ne može da učestvuje u krivičnom postupku", naveo je tužilac Miljko Radisavljeivć i dodao da će uskoro biti izvršeno novo veštačenje kako bi se započeta istraga i dovršila.

Osim Antonića, optužnica je podignuta i protiv Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića, Bobana Labovića, Vehba Papića, Duška Sekulića, Dragomira Jovanovića, Borke Filipović, Nenada Maričića, Snežane Paunović, Dragovana Milinkovića, Miloša Markovića, Duška Šunjevarića, Bratislava Mihajlovića, Branimira Uzelca, Sauda Hasovića, Slobodana Ratkovića, Miloša Uzelca, Milana Antonića, Zvezdana Damjanovića i Stojana Stojanova.

Protiv njih, kako je precizirao Radisavljević, optužnica je podignuta zbog nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija u Agrobanci koji su odobravani preduzećima "Habitfarm", "Svis farmacija", "Svis inter medikal", "Produkt trejd fajnans", "Vestern stajl", "Merkjuri Internacional", "Luton", "Novi dani", "Hed komerc" i "Drina Timber".

Time je pribavljena imovinska korist u iznosu od oko 5,7 milijadri dinara, a na taj način su kao saizvršioci, okrivljeni izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon podizanja optužnice predložilo da se produži pritvor Dušanu Antoniću, Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Dragomiru Jovanoviću, Branimiru Uzelcu i Dušku Sekuliću, podsetio je specijalni tužilac.

"Tužilaštvo nastavlja istragu protiv ostalih okrivljenih protiv kojih su donete naredbe o sprovođenju istrage, a nisu obuhvaćeni podignutom optužnicom. Istovremeno, policija sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti u okviru predistražnog postupka koji se vodi povodom odobravanja kredita i bankarskih garancija u Agrobanci pravnim licima koja nisu obuhvaćena do sada pokrenutim istragama", rekao je Radisavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: