Nova godina, nova oprema

Sa prvim danima 2013. stigla je i nova isporuka opreme nabavljene zahvaljujući donacijama u okviru "Bitke za porodilišta" - ovog puta za Opštu bolnicu u Senti.

Izvor: B92

Petak, 04.01.2013.

13:22

Default images

Predstavnici Fonda B92 posetili su Opštu bolnicu u Senti i tom prilikom, u društvu donatora isporučili novi ultrazvučni aparat i dva inkubatora za potrebe najmlađih i najhrabrijih boraca u ovom gradu.

Nabavku novog, 45.000 evra, vrednog ultražvučnog aparata marke Toshiba, omogućila je kompanija AD Fabrika šećera i TE TO iz Sente. U ime kompanije, pločicu sa imenom donatora na novi aparat je zalepila Teodora Deak, generalni direktor.

Dva nova inkubatora za potrebe porodilišta u Senti, obezbeđena su donacijama Milana Popovića i Javnog preduzeća Vojvodinašume, čiji je predstavnik, Milenko Ilić, pomoćnik direktora za korišćenje šuma, takođe prisustvovao danjašnjem uručenju opreme.

U ime Milana Popovića, pločicu sa njegovim imenom je na novi inkubator postavio Ilir Gaši, koordinator akcije „Bitka za porodilišta“.

Direktor Opšte bolnice, dr Mihalj Vašaš, se srdačno zahvalio prisutnima na njihovom doprinosu u opremanju porodilišta širom naše zemlje, a potom poželeo svima srećnu i uspešnu Novu godinu.

„Današnjim uručenjem opreme, prešli smo veliki deo puta ka konačnoj pobedi u ovom porodilištu. Ipak, od potpunog opremanja Opšte bolnice u Senti nas deli obezbeđivanje novog reanimacionog stola, pulsnog oksimetra, lampe za fototerapiju, transkutanog bilirubinometra, aparata za skrining sluha, kao i nekoliko infuzionih pumpi i prateće opreme“, izjavio je Ilir Gaši i dodao:

"U 2013. godini nas očekuje još mnogo različitih aktivnosti tokom kojih ćemo nastaviti sa borbom za opremanje više od 50 porodilišta u Srbiji.“

Do pobede!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: