Uhapšen Pacov iz zemunskog klana

Policija je uhapsila Mlađana Mićića Pacova, nekadašnjeg bliskog saradnika zemunskog klana, potvrđeno za B92 u MUP-u.

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2012.

18:33

Default images

Hapšenje su izvršili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, navode u MUP-u.

Mićić, koji je pred Specijalnim sudom osuđen 2004. na 12 godina zatvora zbog trgovine narkoticima, uhapšen je tokom "slobodnog vikenda", a prema nezvaničnim informacijama, kod njega je pronađena veća količina oružja.

Mićić je na izdržavanju zatvorske kazne u požarevačkoj "Zabeli" i kako saznaje B92 izlazio je često napolje, iz zdravstvenih razloga, zbog dijalize.

Prema još nepotvrđenim informacijama, kod Mićića je pronađeno 20 komada oružja, municija i plastični eksploziv.

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže za B92 da se osuđenici iz zatvora puštaju na produžene vikende ukoliko to zasluže dobrim vladanjem.

"Nemoguće je da pripadnik narko-klana ili zemunskog klana tako brzo, za toliko kratko vreme dostigne takav nivo, a razlozi kojima se to opravdava, za koje sam čuo da su zdravstveni, za takve razloge postoji druga mera, postoji prekid kazne na osnovu konzilijarnog mišljenja lekara zatvorske bolnice i lekara koji su ga lečili, ako zatvor nema uslove da takvo lečenje obavi," kaže Nikolić. On dodaje da ljudi poput Mićića uvek ostaju u kriminalnim vodama.

"Ovakvi ljudi, toliko ogrezli u kriminal, nikad skoro da ne izlaze iz toga, iz prostog razloga što i kad bi hteli, njih neće pustiti oni drugi, sa kojima su bili u kontaktu, sa kojima su obavljali određene poslove, i to je bilo dovoljan razlog ovima iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i Uprave KPD u Požarevcu da ni slučajno ne pristupe ovakvoj meri," smatra Nikolić.

Mlađan Mićić Pacov uhapšen je tokom policijske akcije "Sablja" kao vođa požarevačkog ogranka zemunskog klana. I tada je prilikom hapšenja kod njega pronađena veća količina oružja. Mićić je 2004. osuđen na deset godina zatvora zbog trgovine drogom, da bi mu kazna bila pooštrena na 12. U zatvoru je imao status "slobodnjaka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: