Kosovo: Šobiću određen pritvor

Sudija Okružnog suda u Kosovskoj Mitrovici odredio jednomesečni pritvor Damjanu Šobiću iz Beograda, koji je pre dva dana uhapšen u severnom delu tog grada.

Izvor: B92

Subota, 16.06.2012.

16:52

Default images

Advokat Dejan A. Vasić izjavio je Tanjugu da je pretpretresni sudija Okružnog suda Ferit Osmani odredio jednomesečni istražni pritvor Šobiću zbog sumnje da počinio krivično delo neovlašćenog vlasništva, kontrole ili upotrebe oružja.

Vasić je kazao da je tokom obrazlaganja predloga za izricanje mere pritvora lokalni tužilac naveo da postoje indicije da je pred Višim sudom u Beogradu pokrenut postupak protiv Šobića zbog učestvovanja u navijačkim neredima.

Vasić je dodao da je tokom istražnog postupka potrebno utvrditi da li za njegovim branjenikom postoji poternica pravosuđa Republike Srbije, nakon čega će, kako je ocenio, biti jasnija slika o trajanju danas izrečene mere pritvora.

Pripadnici kosovske policije uhapsili su pre dva dana u severnom delu Kosovske Mitrovice Šobića, koga koga je pronađeno vatreno oružje.

Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić izjavio je tada Tanjugu da se osoba koju su policajci uhapsili opirala hapšenju, ali da nije uspela da upotrebi vatreno oružje.

Iste večeri pripadnici kosovske policije su pretresli jedan stan u centru severnog dela Kosovske Mitrovice, a ta akcija je bila povezana sa hapšenjem Šobića.

Šobić (29) je pripadnik Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" i jedan je od osumnjičenih za ubistvo člana suparničke navijačke grupe crno-belih "Zabranjeni" Ivana Perovića, koji je usmrćen u oktobru prošle godine u sačekuši na Novom Beogradu, piše list "Pres". Pored Šobića, za to ubistvo su osumnjičeni Marko I. i M.K., za koje se, kako navodi list, pretpostavlja da su takođe pobegli u Kosovsku Mitrovicu, kod svojih prijatelja "sa južne tribine".

Okružni sud u Kosovskoj Mitrovici izmešten je u Vučitrn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: