Nestao helikopter sa 14 putnika

Helikopter sa 14 putnika, među kojima je 11 Južnokorejaca, nestao je u popularnoj turističkoj oblasti Kusko na jugoistoku Perua.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.06.2012.

21:49

Default images

"Mi smo informisani o nestanku helikoptera u oblasti džungle u regionu Kusko i pokrenuli smo potragu", potvrdio je lokalni policajac za agenciju AFP.

Helikopter je nestao kod Hualahuale i "policijska patrola se uputila u tom pravcu da bi istražila moguće prinudno sletanje ili nesreću", dodao je isti izvor.

Četrnaest putnika - 11 Korejaca, dva Austrijanaca i Peruanac i ne zna se da li je i koliko bilo članova osoblja, uputili su se iz grada Mazuko u provinciji Madre de Dios sinoć za grad Kusko u istoimenoj susednoj provinciji.

U blizini Hualahuale, grada na oko 4.000 metara nadmorske visine, izgubljena je komunikacija s pilotom, rekao je policijski general Hektor Dulanto, navela je agencija AP.

Zvaničnik južnokorejske ambasade u Limi potvrdio je da u helikopteru nisu bili turisti, već poslovni ljudi i da, za sada, ne može ništa više da kaže.

Mediji u Seulu su javili, pozivajući se na zvaničnika ministarstva inostranih poslova, da nisu uspeli da stupe u kontakt s putnicima preko njihovih mobilnih telefona, ali da se nije oglasio ni automatski signal koji ukazuje na pad letelice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: