Avio-saobraćaj normalizovan

Saobraćaj na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" odvija se normalnim tokom i sa visokom redovnošću uprkos magli.

Izvor: B92

Subota, 19.11.2011.

16:08

Default images

Na beogradskom aerodormu postoji najmoderniji sistem za održavanje saobraćaja u uslovima smanjene vidljivosti, ali nemaju svi avioni opremu koja koristi taj sistem, kaže portparolka aerodroma Ana Marija Matić.

Ipak, očekuje se da će od 16 časova magla biti ponovo gusta kao u jutarnjim satima, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Magle trenutno ima najviše u Vojvodini i centralnoj Srbiji, a vidljivost na putevima je uglavnom između 50 i 200 metara. Zbog magle manjih problema ima i na Aerodromu Beograd, gde lete samo avioni opremljeni za poletanje i sletanje po magli.

"Ukoliko se desi ukoliko se desi 10 do 15 odsto letova ne bude obavljeno, to ne znači da ti putnici neće poleteti, jer će ih avio-kompanije prebaciti an neke druge letove. Za razloge ako letovi kasne treba pitati avio-kompanije, jer aerodrom je sve vreme otvoren i uređaji koje koristimo u uslovima smanjene vidljivosti rade rade punim kapacitetom", kaže Ana Marija Matić, PR Aerodroma.

Vozači automobila kažu da zbog magle voze opreznije i da vode računa o rastojanju.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da zbog guste magle i smanjene vidljivosti na putevima budu oprezni i smanje brzinu kretanja vozila. Auto-moto savez upozorava vozače da budu posebno oprezni duž rečnih tokova i u kotlinama, gde je magla najgušća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: