"HDZ pobedu posvećuje Tuđmanu"

Hrvatske političke stranke su i zvanično počele dosad najkraću kampanju za parlamentarne izbore, koji će se održati 4. decembra.

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.11.2011.

16:12

Default images

Premijerka Jadranka Kosor poručila je da će pobedu svoje Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) posvetiti Franji Tuđmanu, dok su lideri opozicone Kukuriku koalicije, takođe uvereni u pobedu, kampanju počeli u centru Zagreba druženjem uz kafu s građanima.

Kosorova je kampanju počela ispred prostorija Fudbalskog kluba Jarun, gde je HDZ osnovan pre 22 godine, predstavljanjem stranačkih kandidata.

"Pobedu na izborima posvetićemo uspomeni na poginule hrvatske branitelje i na prvog predsednika Hrvatske i HDZ-a dr Franju Tuđmana", rekla je Kosorova.

Ona je potom u Velikom Trgovištu, gde je posetila Tuđmanovu rodnu kuću, poručila da HDZ ide na pobedu i da su vlade predvođene tom strankom "osvojile najveće i najvažnije istorijske vrhunce, a poslednji je bio završetak pregovora o ulasku Hrvatske u EU".

Prema svim dosadašnjim ispitivanjima javnog mnjenja, glavni pretendent za formiranje buduće vlade je opoziciona Kukuriku koalicija, koju prevodi Socijaldemokratska partija Zorana Milanovića.

U Sabor se bira 151 poslanik, po 14 u svakoj od 10 izbornih jedinica, tri fiksna mandata u 11. izbornoj jedinici za dijasporu i osam poslanika manjina u posebnoj, 12. izbornoj jedinici.

Za parlamentarne izbore 4. decembra predato je 315 kandidacionih lista, što je više nego za izbore 2007. godine, a izborne liste su podnele 63 stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: