Saslušan još jedan svedok iz SAD

Pred Drugim opštinskim sudom u Beogradu video-linkom je iskaz dala Melisa Kartagena, svedok u slučaju Miladina Kovačevića.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2009.

20:00

Default images

U saopštenju iz suda je navedeno da će biti saslušan još jedan svedok iz Amerike, kao i da će termin njegovog svedočenja biti naknadno utvrđen. Jedan od svedoka Edin Džubur je, kako je navedeno, koristeći se ustavnim pravom SAD, obavestio sud da ne želi da svedoči u slučaju Kovačević.

Američki student Brajan Štajnhauer, koga je Kovačević pretukao, juče je svedočio.

Kovačević se u SAD tereti za nanošenje teških telesnih povreda Štajnhaueru, a u Srbiji je osumnjičen za podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprave, jer je tako pobegao iz SAD u Srbiju.

Američka policija je posle tuče u maju 2008. u studentskom restoranu u Bostonu uhapsila Kovačevića, a sud mu je odredio pritvor i oduzeo pasoš.

Posle polaganja kaucije, Kovačević je pušten da se brani sa slobode. Sa privremenom putnom ispravom koju mu je izdao konzulat Srbije u Njujorku, napustio je SAD i vratio se u Srbiju. Kasnije je i Interpol za njim raspisao crvenu poternicu.

Istraga se u Srbiji vodi i protiv bivšeg generalnog konzula Srbije u Njujorku Slobodana Nenadovića i bivšeg vizekonzula Srbije u Vašingtonu Igora Miloševića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: