Tužilac: Šešelj da ukloni knjigu

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je od sudija da Vojislavu Šešelju narede da sa interneta ukloni knjigu u kojoj je otkrio identitet zaštićenih svedoka.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2009.

19:58

Default images

Lider Srpske radikalne stranke optužen je za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93. Suđenje je u prekidu od februara, na zahtev tužilaca, da bi se ispitala tvrdnja jednog svedoka da mu je prećeno.

Krajem jula, Tribunal je Šešelja, u odvojenom procesu, osudio na 15 meseci zatvora, zato što je u jednoj knjizi objavio podatke o zaštićenim svedocima iz glavnog procesa, na osnovu kojih se može utvrditi njihov identitet.

Tom presudom, Šešelju je naloženo i da sa svoje internet stranice ukloni knjigu u kojoj su podaci o svedocima.

U septembru, kada se poslednji put pojavio u sudnici, Šešelj je rekao da knjigu neće ukloniti sa interneta, zato što presuda, na koju je uložio žalbu, još nije pravosnažna.

Današnjim podneskom, zamenik glavnog tužioca Tribunala Norman Farel zatražio je da apelacion veće suda Šešelju naredi da knjigu ukloni sa svoje internet stranice, bez obzira na to što presuda još nije pravosnažna.

"Bez obzira na pitanja iz žalbe o kojima odlučivanje predstoji, jednostavna činjenica da je knjiga i dalje na internet stranici, u suprotnosti je sa zaštitnim merama za svedoke koje je naredilo sudsko veće u glavnom procesu protiv Šešelja", naglasio je tužilac Farel.

Zastupnik optužbe stoga traži da apelaciono veće o njegovom zahtevu odluči u hitnom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: