Milan Ivanović: Prete mi hapšenjem

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović rekao je da je Euleksova okružna tužiteljka Neti Amin zatražila njegovo saslušanje.

Izvor: B92

Subota, 18.07.2009.

16:39

Default images

On je na konferenciji za novinare podelio dopis u kom je naveden taj tužiteljkin zahtev upućen komandiru policijske stanice u Zvečanu u kom je zatraženo da Ivanović dođe na saslušanje u policijsku stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice.

U tom dopisu se navodi da je Ivanović osumnjičen za učešće u više kriminalnih prekršaja, organizaciju i podršku terorističkih grupa, podstrekivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdor i netoleranciju, ugrožavanje osoblja UN-a i Euleksa, kao i pozivanje na otpor i učestvovanje u masi koja vrši krivično delo.

Navodi se i da će tužilac razmotriti naredbu za hapšenje ukoliko Ivanović odbije saslušanje.

Ivanović je na današnjoj konferenciji za novinare odbacio sve optužbe i kazao da se neće odazvati pozivu.

"To su sve neistine u cilju pokušaja moje eliminacije i uklanjanja sa ovog područja", rekao je Ivanović.

On je naveo da “ne priznaje institucije kvazi države Kosovo” i poručio Euleksovim predstavnicima da moraju da budu statusno neutralni.

"Ove laži ću demantovati pred našim institucijama koje rade na severu Kosova i Metohije i neka me oni pozovu", rekao je Ivanović i naveo da će od države Srbije tražiti zaštitu jer su njemu i njegovoj porodici ugrožena osnovna ljudska prava na život i rad.

"Ne osećam se bezbedno i sigurno i o tome ću obavestiti relevantne političke stranke u Srbiji, a očekujem i zaštitu od ambasadora prijateljskih zemalja u našoj državi", rekao je predsednik SNV severnog Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: