Četvrtak, 15.05.2008.

17:29

Sutra saslušanje Simonovića

Istražni sudija saslušaće sutra Vladicu Simonovića, osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije i potpredsednika vlade, rečeno je u Četvrtom opštinskom sudu.

Izvor: Tanjug

Default images

Simonović je predsednik organizacije "Familija srbskih navijača", koja je osumnjičena da je 2. maja oblepila Beograd plakatima sa fotografijama predsednika Srbije Borisa Tadića i potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića na kojima je pisalo "državni neprijatelj".

U okviru sprovođenja istražnih radnji, istražni sudija salušaće sutra i jednog svedoka, rekao je portparol suda Zoran Tejić.

On je objasnio da je u pitanju skraćeni postupak, pošto je za krivično delo ugrožavanje sigurnosti zaprećena kazna zatvora do tri godine.

Posle saslušanja istražni sudija može da zatraži od tužilaštva da se dopune, odnosno obave još neke istražne radnje ili da prosledi predmet sudećem veće radi zakazivanja glavnog pretresa.

Zahtev za sprovođenje istražnih radnji podnelo je Treće opštinsko tužilaštvo, ali je predmet preuzelo Četvrto tužilaštvo jer su plakati lepljeni na Novom Beogradu i u Zemunu, što je u nadležnosti tog tužilaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: