Brok: Neprihvatljivo mešanje SAD

Predsednik Spoljno-političkog odbora Evropskog parlamenta Elmar Brok ocenio kao neprihvatljivo američko mešanje u poslove EU.

Izvor: B92

Petak, 11.01.2008.

13:28

Default images

On je rekao da američki predsednik ne bi trebalo da se meša u diskusiju o proširenju, ciljevima i strukturi Evropske unije. U saopštenju Broka, upućenom medijima u sedištu EU, reaguje se na na izjavu američkog predsednika Džordža Buša da bi Unija "trebalo da garantuje članstvo Turskoj".

Brok je ukazao da bi to isto tako bilo neprihvatljivo kao kad bi EU tražila od Vašingtona da Portoriko dobije isti status kao i druge države SAD.

Prema njegovim rečima, SAD postavljaju zaštitnu ogradu na reci Rio Grande, a istovremeno zahtevaju da se Turcima omogući slobodno kretanje u EU.

"Sjedinjenje Države i dalje ne shvataju političku dimenziju evropske integracije", istakao je Brok, koji se protivi primanju Turske u članstvo EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: