Preminuo vojnik u Nišu

Vojnik Bojan Jovanović, koji je na odsluženje vojnog roka došao iz Nemačke, preminuo je u 161. vazduhoplovnoj bazi u Nišu.

Izvor: B92

Subota, 06.05.2006.

12:57

Default images

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije i Crne Gore, Jovanoviću je sinoć oko 23 časa, za vreme noćnog odmora, pozlilo u krevetu, a prisutni vojnici u spavaonici odmah su reagovali i obavestili dežurnog oficira. Na lice mesta ubrzo je došao i dežurni bolničar niškog aerodroma koji je konstatovao da Jovanović nema pritisak ni puls i pokušao da mu ukaže prvu pomoć.

U saopštenju je navedeno da je Jovanović oko 23.15 vozilom prebačen u vojnu bolnicu Niš, gde su lekari na internom i hirurškom odelenju pokušali reanimaciju koja nije dala rezultate, pa je oko 24 konstatovana smrt.

Istražni sudija Okružnog suda u Nišu Ivan Bulatović rekao je da će naredne sedmice moći da kaže više o uzroku smrti vojnika. "Naložio sam obdukciju, a o rezultatima i uzrocima smrti mogu da govorim naredne sedmice", rekao je Bulatović agenciji Beta.

Mesto događaja je obezbeđeno, obavešteni su dežurni istražni sudija Ivan Bulatović i okružni tužilac iz Niša, koji nisu izlazili na lice mesta, već su naredili da se telo preminulog vojnika prebaci na sudsku medicinu Kliničkog centra Niša radi obdukcije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Dodaje se da je po odobrenju istražnog sudije uviđaj izvršila vojna policija u vremenu od dva do četiri sata posle ponoći. Na osnovu prikuljenih izjava lekara, očevidaca i predmeta pronađenih u sapavaonici i ormariću Jovanovića, pripadnici vojne policije zaključili su da nema tragova nasilne smrti, a stvarni uzrok znaće se posle izvršene obdukcije. Naređenjem načelnika Generalštaba VSCG formirana je komisija za ispitivanje okolnosti, kako je navedeno, nastanka vanrednog događaja.

Vojnik Bojan Jovanović rođen je 26. marta 1979. godine u selu Ličje, opština Gadžin Han. Na odsluženje vojnog roka došao je 1. decembra 2005. godine iz Hamburga u Nemačkoj, gde ima suprugu i jedno dete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: