Nikolić danas podnosi ostavku u SNS

Predsednik SNS Tomislav Nikolić podneće danas ostavku na tu funkciju na sednici Glavnog odbora stranke. Do izbora novog lidera zamenjuje ga verovatno Vučić.

Info

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 24.05.2012.

00:09

Default images

Sednica će se održati u Centru "Sava" u 16 sati i biće delimično zatvorena za javnost.

Na sednici će, kako se očekuje, najverovatnije biti odlučeno ko će zameniti Nikolića na mestu lidera do Skupštine SNS, koja bi trebalo da bude održana do kraja godine. Do tada će, kako je Tanjugu rečeno u ovoj stranci, Nikolića najverovatnije zamenjivati njegov dosadašnji zamenik Aleksandar Vučić.

Tek na Skupštini SNS biće odlučeno ko će biti novi predsednik naprednjaka u naredne četiri godine, navode u toj stranci.

Planirano je da se u prvom delu, otvorenom za javnost, Glavnom odboru obrati Nikolić, a u drugom, zatvorenom za javnost, biće odlučivano o tome ko će voditi stranku do Skupštine SNS, koja bi trebalo da bude održana u septembru.

Glavni odbor SNS ima 400 članova.

Nikolić je u toku predizborne kampanje za predsednika Srbije najavio da će podneti ostavku na funkciju predsednika SNS ukoliko bude izabran za predsednika Republike, jer, kako je rekao, želi da bude predsednik svih građana Srbije, a ne samo svojih pristalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: