"Glasali protiv Tadića, ne za SNS"

Politički analitičar Dušan Janjić kaže da rezultati predsedničkih izbora pokazuju da je glasanje bilo "pre protiv Borisa Tadića, nego za Tomislava Nikolića",

Info

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2012.

22:09

Default images

On napominje i da je sada sasvim moguće da vladu formiraju DS i SNS.

"Niska izlaznost je jasan znak da su upravo oni koji su podržavali Tadića - Ujedinjeni regioni Srbije, Liberalno demokratska partija i ostali, apstinirali", rekao je Janjić Tanjugu.

On je ukazao da je u poslednje tri godine u Srbiji ekonomska situacija išla sve niže i niže, da je nezaposlenostbila velika, da je bilo "preterane političke manipulacije".

Janjić smatra da je Tadić načinio seriju "antiustavnih poteza", počev od, kako je naveo, zakona o političkim partijama, medijima, izborima.

"To mu se na kraju obilo o glavu. Naravno, kao izuzetno pogrešna antiustavna je i odluka da raspiše prevremene predsedničke izbore i dogodilo mu se ono što i Miloševiću, i što će se verovatno dogoditi svakom ko u Srbiji pokuša po tri puta da bude predsednik", napomenuo je Janjić. On smatra da je sada moguće i da Demokratska stranka i Srpska napredna stranka formiraju vladu.

Trebješanin: Srbija i dalje podeljena

Psiholog ŽArko Trebješanin izjavio je večeras da je pobeda kandidata kolacije "Pokrenimo Srbiju" Tomislava Nikolića pokazatelj da je Srbija i dalje podeljena na dva dela i dodao da je u prilog pobedi Nikolića išla mala izlaznost.

On je u izjavi Tanjugu rekao da je bilo jasno da će Nikolić pobediti kada se videla slaba izlaznost birača na izborima u drugom krugu.
Bilo je izvesno, kako je dodao, da će Nikolićevi glasači izaći na izbore i dodao da su s druge strane zakazali oni koji su iz drugih stranaka, a bliski su Borisu Tadiću.

"Njima je očigledno bilo manje - više svejedno, pa nisu izašli. I naravno onda je to rezultat", rekao je Trebješanin.
On je ponovio da je pobeda Nikolića pokazala da je Srbija podeljena, ali da, kako je istakao, "sad makar u tom smislu nije podeljena - da li ćemo ići ka Evropi ili ne".

"Tu prosto nema dileme i Nikolić, makar deklarativno, od kako je osnovao njegovu stranku uvek je bio za Evropu", zaključio je Nikoliuć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: