Vučić: Čestitaću Tadiću ako pobedi

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić kaže da naprednjaci nikada neće priznati da su izbori 6. maja bili regularni.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2012.

19:42

Default images

On je istakao da je SNS pristao da učestvuje u drugom krugu predsedničkih izbora kako bi lider SNS Tomislav Nikolić pobedio.

Vučić je, za Radio-televiziju Vojvodine, rekao i da će naprednjaci čestitati predsedničkom kandidatu Demokratske stranke ako pobedi na izborima u nedelju.

On je dodao i da to što Nikolić učestvuje u drugom krugu izbora ne znači da priznaje regularnost prvog kruga, već da želi da dobije šansu da zaustavi loše stvari koje je radila aktuelna vlast, kao i da će SNS nastaviti borbu za dokazivanje "krađe na izborima".

"Naša namera je da se borimo. Šta drugo da uradimo? Trčimo da lopove i lažove pobedimo, jer bismo ih pustili da vladaju mirno, a da nismo trčali drugi krug", smatra Vučić.

Govoreći o sporazumu o saradnji SNS i Demokratske stranke Srbije, Vučić je naveo da je ponosan što je Nikolića podržao lider DSS Vojislav Koštunica, a ne lider LDP Čedomir Jovanović koji smatra da je "Republika Srpska genocidna tvorevina".

Na pitanje da li očekuje da će lider Nove Srbije ostati lojalan SNS-u nakon izbora, odgovorio je da veruje u njegovu lojalnost, ali i da svako ima pravo da bira svoj put.

Vučić je naveo i da SNS neće imati nijednog predsednika biračkog odbora, jer je Republička izborna komisija odbila zahtev naprednjaka da polovinu predsednika tih odbora čine predstavnici SNS, a polovinu DS.

Prema njegovim rečima, posao naprednjaka je da glasove "štite kao svetinju" i da ne dozvole nikome da "krade i pljačka narodnu volju". SNS će, kako je dodao, glasove braniti svih demokratskim sredstvima, tako što će skloniti glasačku kutiju ukoliko predstavnici stranke vide da ima neregularnosti ili tražiti da se prekine glasanje na tom biračkom mestu.

"Ono što je bilo dozvoljeno u prvom biračkom kugu sad neće biti dozvoljeno", naveo je Vučić i dodao da naprednjaci neće napadati nikoga, ali da će štititi svaki glas.

On je kazao i da je danas "saopštio" nemačkom ambasadoru Volframu Masu da nikada nije video "tako brutalnu, prljavu kampanju" kao što je ona koja je vođena protiv Nikolića.

Republička radiodifuzna agencija, dodao je Vučić, zabranila je četiri spota koalicije "Pokrenimo Srbiju", ali je dozvolila da se emituju "montirani i namešteni spotovi" DS-a. On je naveo i da je sa predstavnicima RRA razgovarao 50 puta, ali bezuspešno.

Vučić je ponovio da u Srbiji "ne postoje institucije" da svima njima upravlja Tadić sa svojim partijskim saradnicima, kao i da on ne veruje nijednoj instituciji u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: