Saznajemo: Partizan ulazi u esports!

Kako B92.net i Klan RUR nezvanično saznaju, proslavljeni domaći košarkaški klub Partizan će se uskoro pridružiti velikanima svetskog sporta koji su do sada uložili u timove i igrače elektronskih sportova.

Izvor: Nikola Saviæ KlanRUR

Četvrtak, 05.01.2017.

16:29

Saznajemo: Partizan ulazi u esports!
Foto: Starsport

U godini iza nas, jedan od trendova u svetu sporta i esporta jeste međusobno približavanje elektronskih i tradicionalnih sportova, te sve veće ulaganje sportskih klubova u esport. Kada znamo da je esport industrija vredna milijardu dolara, ovakve informacije ne bi trebalo nikoga da čude.

Ovom odabranom društvu će se sada priključiti i KK Partizan, koji će po proverenim informacijama koje imamo, u svoje redove uskoro primiti igrače u igrama NBA 2k17 i FIFA 17, da brane boje crno-belih u budućim nastupima.

Jedan od crno-belih će sasvim izvesno biti Stefan Tanasković u igri NBA 2K17, dok drugo ime koje se pominje je pobednik Klan RUR Gamescon FIFA turnira, Stevan Mačkić, čiji intervju možete pročitati na ovom linku.

U Evropi su brojni poznati fudbalski klubovi poput Valensije, Mančester Sitija, Šalkea, West Hem Junajteda, Ajaksa, Kopenhagena, Panatinaikosa i mnogih drugih, do sada već otvorili svoje esport divizije u eSport igrama kao što su FIFA, LoL, Hearthstone, Dota2, CS:GO i druge.

Više informacija i detalja očekujte u narednim danima, kada ćemo imati i zvaničnu potvrdu.

Ovaj trend se polako preneo i sa druge strane Atlantika, pa imamo i NBA timove kao što su Filadelfija 76ers koji su kupili Team Dignitas, kao i legendarne košarkaške veličine, Šakil O'Nila i Medžik Džonsona, koji su rešili da svoj novac investiraju u esports timove NRG eSports i Team Liquid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: