Esports B92.net

Druid trenutno čini 41% svih špilova oko R1 na HS ladderu

Prošlo je skoro nedelju dana od izlaska najnovije Hearthstone ekspanzije Knights of the Frozen Throne, i mada je meta i dalje eksperimentalna i šarenolika, možda i više nego ikada, ipak se neke stvari već polako razaznaju.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Ono što ste znali i videli već prvog dana jeste neverovatno velika moć Druida, koji je postao izuzetno jak u praktično svim varijantama i segmentima. Token Druid, Jade Druid, Ramp Druid, svi ovi špilovi, koji su i ranije bili jaki, su eksplodirali sa izlaskom nove ekspanzije sa alatima koje je Druid dobio.

Ono što je najupečatljivije jeste raznovrsnost i opšta upotrebljivost novih Druid karata u svakom arhetipu špilova. Karte kao što su Spreading Plague i Druid of the Swarm se sjajno uklapaju i kao defanzivna oruđa za Jade i Ramp špilove, i kao odlični tokeni za bafovanje u Token Druidu.

Tu je i Malfurion the Pestilent, jedna od najmanje “fensi” Hero karata, koja se zapravo pokazala jednom od najmoćnijih, upravo zbog umerene cene, solidnog i konstantnog efekta i mogućnosti da veoma brzo rampujete do njega. Na kraju, karta za koju niko nije ni sumnjao da će biti svemoćna Ultimate Infestation, dala je slobodu Druidima da se reše Aukcionara, ali i da Nourish mnogo slobodnije igraju za manu, jer znaju da će im UI povrtatiti karte.

Sve u svemu, dominacija Druida kao klase je trenutno veoma upečatljiva, ide dotle da čak 41% svih špilova u ovom trenutku oko ranka 1 predstavljaju neke varijacije Druida, dok od Rank 10 pa sve do top 1 Legend ranka, Druid ukupno predstavlja trećinu svih špilova, oko ~32%.

Videćemo da li će ovaj trend nastaviti da bude ovako problematičan, ili će igrači uspeti da nađu rešenje, ali ako do toga dođe, nadamo se da Blizzard neće oklevati kao po običaju, već će brzo doneti odgovore u vidu nerfova.

Jade Druid, iako je tehnički dobio kaunter kartu u vidu Skulking Geist, je sada zapravo jači nego ikada, jer je njegova jedina slaba tačka, early game, sada znatno ojačana snažnim defanzivnim kartama koje je Druid dobio.

Kakva su vaša iskustva ovih dana na ladderu?

Prati B92 na Viberu

Hearthstone

Zbog Dead Man’s Hand Warriora promenjena HCT pravila

Jedan od zanimljivijih i težih špilova za igranje koji se pojavio nakon izlaska Knights of the Frozen Throne ekspanzije jeste nova varijanta Fatigue Warriora, koja se bazira na novoj Warrior karti Dead Man's Hand, a koji koji je osmislio i popularisao poznati Hearthstone strimer i igrač Dog.

Hearthstone petak 15.09. 11:19 Komentara: 3

Rečnik Hearthstone žargona i termina za početnike

Iako često pišemo ovde o raznim Hearthstone temama, ponekada verovatno zdravo za gotovo uzimamo da svi poznaju i razumeju žargone koji se koriste u Hearthstone svetu i koji su ustanovljeni praktično od kada je igra i izašla. Neki od njih su preuzeti iz drugih igara, bilo kartičnih bilo video igara, dok su drugi jedinstveni za Hearthstone.

Hearthstone utorak 12.09. 09:37 Komentara: 10

Hearthstone: Stižu nerfovi!

Baš kao što je Ben Brode i najavio za vikend, Blizzard je rešio da ne čeka “vekovima” da se meta sama od sebe reši i večeras nam je najavljen novi set nerfova koji uglavnom udara na neke basic karte, koje se igraju u svojim klasama praktično od kada Hearthstone postoji.

Hearthstone utorak 5.09. 19:53 Komentara: 13

Šta nam sve novo donosi Blizzard na Gamescomu?

Gamescom kreće sledeće nedelje, i na njemu tradicionalno dolazi Blizzard, gde nam obično otkriju puno novina koje možemo da očekujemo za njihove aktuelne naslove, pa će tako biti i ovoga puta.Klan RUR će biti na licu mesta da za vas izveštavamo o svim novinama.

Hearthstone četvrtak 17.08. 20:45 Komentara: 0

Frozen Throne analiza: Mage specijal

Iako smo za danas u serijalu analize Knight of the Frozen Throne karata najavili da ćemo pričati o nekim Fatigue/Grind kartama koje su nam zaple za oko iz nove ekspanzije, to ćemo ipak ostaviti za kasnije, jer smo primetili da nam se nagomilalo dosta Mage karata o kojima do sada uopšte nismo pričali, čak njih šest, i zapravo Sindragosa je do sada jedina mage karta koju smo obradili kroz jedan od tekstova analize.

Hearthstone petak 4.08. 16:12 Komentara: 4
strana 1 od 20 idi na stranu