Subota, 17.06.2017.

10:54

CS:GO – počinje DreamHack u Švedskoj

Osim završnice EU Minora, ljubitelji CS-a sutra će moći da gledaju i najbolje timove sveta, na predstojećem DreamHack Open 2017 turniru.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

CS:GO – počinje DreamHack u Švedskoj

Jedan od najvećih turnira u CS:GO počinje i trajaće do 19. juna. Domaćin turnira ovoga puta je grad Jenćeping u Švedskoj, a nagradni fond iznosi 100 000$ za koji će se boriti osam ekipa, od kojih su šest dobile pozivnice, dok su dva tima prošla kroz kvalifikacije.

Grupa A

U grupi A se nalaze brazilski Immortals i SK, te mousesports a četvrta ekipa je tim koji je na turnir ušao preko kvalifikacija, danski Singularity.
SK je favorit svakog turnira na kome učestvuje, pa tako i ovoga, te se očekuje da u polufinale odu sa prvog mesta, međutim sigurno neće imati lak posao. Na ESL finalu su igrali dobro, ali je G2 bio u sjajnoj formi, te su porazili Brazilce 2:0 u polufinalu.
Immortals je tim koji igra sve bolje, na turnir dolaze u sjajnom raspoloženju, s obzirom da su preko Americas Minor otišli na Major kvalifikacije. Međutim, nikako ne mogu da se nose sa SK, koji ih je pobedio u 10 od poslednjih 11 mečeva, ali ih je Immortals nedavno pobedio na ECS Severna Amerika, mada će se sigurno zadovoljiti i drugim mestom.
Mousesports je bio prijatno iznenađenje na ESL finalnom turniru u Teksasu, prošli su grupu sa 4:1, ali su u nokaut fazi poraženi upravo od SK, možemo da očekujemo da duel sa Immortals odluči koji će tim proći u nokaut fazu.
Tim Singularity je najveća nepoznanica, s obzirom da su se našli u elitnom društvu, poslednji turnir koji su odigrali je Farmskins, i tu su zaustavljeni u četvrtfinalu, videćemo koliko mogu sada, ali će im mečevi sa najvećim timovima sigurno značiti u budućnosti.

Grupa B

Možemo reći da je grupa B nešto kvalitetnija, s obzirom da su u istoj Gambit, Fnatic, Cloud9 i CLG koji je prošao kvalifikacije u Severnoj Americi.
Teško je reći ko je u ovoj grupi favorit, ali sigurno da Fnatic cilja prvo mesto. Šveđani igraju promenljivo, ali nikada ne smemo da otpisujemo legende poput KRIMZA, olofa, flushe… Na nedavno završenom ESL finalnom turniru zauzeli su 7. mesto, dok su na ECS prošli grupu kao četvrti.
Gambit nije toliko aktivan u poslednje vreme, počeli su učešće na ESEA Season 25, izgubili su od North akademije, zatim pobedili ekipu PRIDE. I Zeusov tim sigurno cilja prvo mesto, i ima razloga za tako nešto.
Cloud9, kao i Immortals, dolaze sa Americas Minora koji su osvojili pobedivši upravo Brazilce u finalu. Iza njih je sjajan turnir, s obzirom da su poraženi samo od Immortals, ali su u finali oni bili bolji i osvojili turnir, kartu za Major kvalifikacije i 30 000$.
CLG – Counter Logic Gaming je na Americas Minoru poražen upravo od Cloud9, lako sa 2:0 u polufinalu, pre toga imali su odličnu završnicu ECS u Severnoj Americi, pobedili su 5 od poslednjih 6 mečeva, ali su završili prvi ispod crte, te nisu uspeli da se kvalifikuju na finalnu seriju. Verovatno najslabija ekipa u grupi, ali po kvalitetu ne zaostaje mnogo, pa sigurno vide svoju šansu za nokaut fazu.

Danas se igraju prvi mečevi, turnir otvaraju SK i Singularity u 13 časova, potom se sastaju Gambit i CLG, mousesports vs Immortals, a od 17:30 fnatic igra protiv Cloud9. Nakon tih mečeva, ekipe koje budu imale skor 1-0 u grupi odigraće međusobni duel, a pobednik ide direktno u polufinale.

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: