Ima li povratka ili je ovo na pomolu rat SAD i EU

Nemačka ministarka za ekonomiju i energetiku Brigite Cipries upozorila je na rizik od izbijanja trgovinskog rata između EU i SAD zbog novih sankcija Rusiji.

Svet

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

13:53

Ima li povratka ili je ovo na pomolu rat SAD i EU
(Foto: Thinkstock.com)

To bi, kako je ocenila, bilo veoma loše.

"Postoji i mogućnost uvođenja kontrasankcija jer to predviđa Svetska trgovinska organizacija", rekla je Cipries za nemači TV kanal ARD, a prenosi Raša tudej.

Nove američke sankcije protiv Rusije bi, kako kaže, mogle naštetiti nemačkim kompanijama i ugroziti odnose Berlina sa Vašingtonom.

Asocijacija nemačkih industrijskih i trgovinskih komora (DIHK) je saopštila da sankcije mogu imati negativan uticaj na energetsku bezbednost Evrope i da mogu naškoditi nemačkoj ekonomiji.

Iz tog razloga je predsednik DIHK Volker Trejer apelovao na Evropsku komisiju da od Vašingtona zatraži pojašenjenja i da spreči da nove američke sankcije pogode i kompanije u drugim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

18 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: