Mobilni osvaja, TV gubi publiku

Prosečno vreme gledanja sadržaja na mobilnim uređajima poraslo je za više od 200 sati na godišnjem nivou od 2012. godine

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.11.2016.

11:17

Mobilni osvaja, TV gubi publiku
Foto: Thinkstock

Time je poraslo i ukupno vreme provedeno u gledanju video i TV sadržaja za dodatnih 1,5 sati nedeljno. Porast u gledanju mobilnog sadržaja prati smanjenje u gledanju sadržaja na fiksnim uređajima za 2,5 sata nedeljno, pokazalo je istraživanje kompanije Erikson.

Istraživanje je pokazalo da je nedeljni udeo vremena provedenog u gledanju TV i video sadržaja na mobilnim uređajima porastao za 85 odsto od 2010. do 2016., dok je gledanje sadržaja na fiksnim uređajima opalo za 14 procenata u istom periodu.

U SAD-u, 20 odsto gledanja mobilnog sadržaja je plaćeno kroz usluge kao što su Netflix, Hulu i Amazon Prime.

Glavni problem koji ovaj izveštaj ističe je nizak nivo zadovoljstva potrošača kada pokušavaju da pronađu nešto za gledanje. Čak 44 procenata američkih potrošača kažu da ne mogu da pronađu bilo šta da gledaju u TV programu na dnevnom nivou, što je porast od 22 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Ukupno vreme provedeno u gledanju naručenog sadržaja - kao što su strimovane TV serije, filmovi i drugi TV programi - povećao se za 50 odstoo u odnosu na 2010. godinu.

Istraživanje pokazuje i da je 40 odsto ispitanika reklo da gleda YouTube sadržaj svakog dana; a čak 10 posto ispitanika kaže da gledaju YouTube sadržaj više od tri sata dnevno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: