Alstom tužio Dženeral elektrik - ne poštuje ugovor

Francuska kompanija Alstom optužila je američki Dženeral elektrik za kršenje ugovornih obaveza vezano za spor oko kupovine odeljenja signalizacione opreme.

Svet

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

19:54

Alstom tužio Dženeral elektrik - ne poštuje ugovor
Foto: Tanjug/AP

Francuska kompanija podigla je tužbu pred sudom u Njujorku u kojoj stoji da GE nije poštovao dogovorene procedure o rešavanju sporova pred arbitražnim telima.

GE je prodao odeljenje opreme za železničku signalizaciju Alstomu 2014. godine za 800 miliona dolara u sklopu akvizicije Alstoma odeljenja energetske opreme za oko 10,6 milijardi dolara.

Početkom ove godine između dve kompanije izbio je spor oko procene vrednosti imovine koju je Alstom kupio.

Budući da nisu uspeli sami da reše spor u dogovorenom periodu, Alstom je pokušao da pokrene spor pred dogovorenim arbitrom, računovodstvenom kućom Dilojt.

GE je odgovorio Alstomu da se ne slaže s njegovim proračunimai da je 9. maja podneo zahtev za pokretanjem arbitražnog postupka pred Međunarodnom komorom za trgovinu, stoji u Alstomovim sudskim dokumentima.

"Ne slažemo se sa tvrdnjama i drago nam je što ćemo rešavati spor kao što je regulisano ugovorom", kazao je portparol američke kompanije.

Alstomov portparol nije želeo da komentariše slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: