Nemcima je dosta sankcija, sami idu u Rusiju

Ruija je dala "zeleno svetlo" nemačkom proizvođaču mlečnih proizvoda DMK Dojčes Milkontoru za kupovinu nekoliko ruskih kompanija za proizvodnju sireva.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 15.05.2016.

10:09

Nemcima je dosta sankcija, sami idu u Rusiju
Foto: Thinkstock

Antimonopolska agencija je prihvatila zahtev DMK-a za kupovinu fabrike Bobrovski za proizvodnju sireva, postrojenja za preradu mleka "Čizart" i "Flamanfraht", kao i još nekih pogona za proizvodnju sireva, piše ruski dnevni list Vedomosti.

Pomenuta nemačka kompanija, prema pisanju ruskog Komersanta, želi da kupi ruske proizvođače mlečnih proizvoda zbog embarga Moskve na uvoz hrane sa Zapada, a koji je Rusija uvela kao kontrameru na evropske i američke sankcije Moskvi zbog ukrajinske krize.

Ruski embargo, koji je evropske dobavljače lišio mogućnosti izvoza u Rusiju, primorao ih je da pronađu nove načine za povratak na rusko tržište, prenosi Vedomosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: