Putin saopštio: Stekli su se uslovi...

Rusija je stekla uslove za ostvarivanje ekonomskog oporavka već u ovoj godini, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 26.01.2016.

16:03

Putin saopštio: Stekli su se uslovi...
Foto: Beta

"Kombinacija nižeg budžetskog deficita od očekivanog, dostupnost dobrih rezervi i nizak nivo duga stvaraju povoljne uslove za očekivani oporavak u ovoj godini", rekao je Putin, na sastanku sa ruskim ministrom za ekonomski razvoj Aleksejom Uljukajevom, prenosi ruska agencija Tas.

Sa druge strane, Uljukajev je naveo da su rezerve Centralne banke Rusije i dalje velike, kao i da su svi pomenuti pokazatelji stvorili ambijent makroekonomske stabilnosti.

Ministar je istakao da je najteži deo recesije trajao do drugog kvartala 2015. godine i da se nakon toga krenulo u pozitivnom smeru.

"Suficit trgovinskog bilansa je krajem prošle godine iznosio 145 milijardi dolara, što je blago niže u odnosu na 2014. godine, zbog promena u deviznim kursevima", rekao je Uljukajev i dodao da u "fizičkom smislu nije evidentiran pad".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: