Slovenija bez rešenja, srlja ka provaliji

Građevinski sektor Slovenije još uvek je u problemima, godinama posle pucanja balona na tržištu nekretnina.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 15.11.2015.

14:28

Default images
Foto: Thinkstock.com

Ovaj problem dovodi do kontinuiranog slabljenja aktivnosti u Sloveniji, pokazali su najnoviji podaci Zavoda za statistiku u Ljubljani.

Vrednost građevinskih radova je u septembru pala 5,2 odsto na mesečnom nivou, i to je šesti uzastopni mesec pada vrednosti, navodi zavod, a prenosi agencija STA.

Na godišnjem nivou, vrednost građevinskih radova pala je 12,5 odsto, budući da je značajno smanjen obim izgradnje infrastrukture i stanova.

U devet meseci od početka godine, vrednost građevinskih radova smanjena je 8,6 odsto u odnosu na isti period lane. U odnosu na prosek iz 2010, na vrhuncu krize u sektoru nekretnina, septembarska vrednost radova je smanjena blizu 40 odsto, dodaje zavod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: