Šojble: S Ciprasom je samo gore

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble kritikovao je vladu u Atini jer, kako je rekao, od dolaska na vlast nije učinila ništa već je samo prekršila obećanja

Svet

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

15:16

Default images
Foto: Beta/AP

"Vlada u Atini nije učinila ništa otkako je došla na vlast. Jedino je preokrenula mere i prekršila prethodno data obećanja. Ne znamo da li će grčka vlada održati referendum. Ne možete očekivati od nas da razgovaramo sa njima u ovakvoj situaciji. Moramo pričekati kako bismo videli šta će se dogoditi u Grčkoj", izjavio je Šojble, a prenosi agencija Rojters.

Šojble je, takođe, naveo da se situacija u Grčkoj drastično pogoršala pod premijerom Aleksisom Ciprasom.

Šojble je ranije danas izjavio da nije siguran da će dogovor o novom paketu pomoći Grčkoj biti moguć, pre nego zvanična Atina otplati 3,5 milijardi evra duga Evropskoj centralnoj banci koji dospeva na naplatu 20. jula po osnovu grčkih državnih obveznica.

"Neću da dajem nikakve prognoze u vezi toga. Mi smo otvoreni za sve", rekao je Šojble na konferenciji za novinare u Berlinu, a prenosi Rojters.

Nemački ministar je kazao i da je pravna situacija u ovom trenutku potpuno drugačija, zbog čega je potrebno da kreditori, ako bude neophodno, razviju potpuno novi program pod potpuno drugačijim uslovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: