Novak: Kraj Južnog toka i tačka

Odluka o prekidu izgradnje Južnog toka je konačna, rekao je ruski ministar energetike Aleksej Novak.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 04.12.2014.

13:36

Default images

S druge strane, pomoćnik predsednika Jurij Ušakov je primetio da Evropska unija nije zvanično reagovala.

"Doneta odluka je, po mom mišljenju, konačna i danas se već bavimo razmatranjem izgradnje gasovoda na drugoj maršruti", kazao je Novak novinarima, posle obraćanja predsednika Vladimira Putina Federalnoj skupštini.

Prema Novaku, to će biti gasovod ka Turskoj u skladu sa dogovorom između dva predsednika, preneo je Tas.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je početkom ove sedmice, na konferenciji za novinare u Ankari, rekao da Rusija ne može da nastavi realizaciju projekta Južni tok. On je tada rekao da je stav Evropske unije prema Južnom toku nekonstruktivan.

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov je ranije danas izjavio Tasu da Kremlj nije dobio zvaničnu reakciju od Evrope u vezi sa odustajanjem Rusije od projekta Južni tok.

"Nisam čuo da je Evropska komisija jasno i zvanično odgovorila, tog nije bilo", kazao je Ušakov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: