Španija: Štrajk u sred odmora

Radnici španske železnice stupili su u dvodnevni štrajk širom zemlje, protestujući zbog smanjenja zarada i planova kompanije da privatizuje određene sektore.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

11:58

Default images

Štrajk radnika državne železničke kompanije "Renfe" i takođe državne firme za izgradnju železničke infrastrukture "Adif", doveo je do otkazivanja 2.000 planiranih polazaka vozova.

Očekuje se da štrajk neće dovesti do haosa u saobraćaju, jer obe kompanije moraju da poštuju odluku španske vlade o minimumu rada od 77 odsto.

"Renfe" je putnicima dozvolila da zamene svoje karte bez ikakve naknade, a mediji prenose da su autobuski prevoznici pojačali broj linija.

Štrajk dolazi u nezgodnom trenutku za mnoge Špance, budući da početkom avgusta tradicionalno počinje sezona odmora i putovanja u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: